Wat is CrossFit?

CrossFit staat voor constant variërende functionele bewegingen onder (relatief) hoge intensiteit. CrossFit is een trainingsmethode die voor iedereen toegankelijk is door het schalen (aanpassen) van de bewegingen naar de mogelijkheid van het individu. Door Crossfit werk je aan de 10 algemene fysieke vaardigheden die je in het dagelijks leven nodig hebt: kracht, power, snelheid, uithoudingsvermogen, stamina, balans, coördinatie, behendigheid, nauwkeurigheid, flexibiliteit.

CrossFit is een combinatie van werken aan je uithoudingsvermogen, gewichtheffen en gymnastische oefeningen. Een CrossFit les duurt een uur, waarin toegewerkt wordt naar de WOD (Workout of the Day) die elke dag verschilt. De WOD bevat 1, 2 of 3 van de bovengenoemde aspecten van het vergroten van je fitheid. De duur van de WOD verschilt ook per keer. Op deze manier word je telkens weer uitgedaagd om een betere versie van jezelf te worden.

CrossFit is voor iedereen die graag gezonder wil worden en zich beter in zijn of haar vel wil gaan voelen. Voor mensen die al heel sportief zijn en voor mensen die langere tijd niets aan sport hebben gedaan. Alle workouts worden aangepast aan jouw kunnen. En als je regelmatig komt sporten, ga je snel merken dat je steeds meer kunt.

Jong, oud, dik, dun, fit of niet iedereen kan starten met CrossFit. Het vraagt soms wat doorzettingsvermogen, maar omdat je in een groep sport waar iedereen elkaar stimuleert en waardeert ga je altijd met een goed gevoel naar huis!